Atölyeler ve Seminerler
Koçluk metotları ve hassasiyetleriyle editörlüğün teknik ve uygulama bilgilerinin sentezinden oluşan atölye ve seminerler bireysel, grup ve kurumsal amaçlara uygun olarak esneyebilen, yeniden yapılandırılabilen, modüler bir kurguya sahiptir. Farklı ihtiyaçlarınız için bize info@zb-akademi.com e-posta adresinden ulaşabilirsiniz.
Roman atölyesi, bir fikrin roman taslağına dönüştürülmesini hedefler. Kişiyi kurmak istediği dünyaya yaklaştıracak doğru soruları sorar. Kurgu ve yapı oluşturma sürecinde kuramsal ve metodolojik bir yaklaşımı benimser. Katılımcılarla birlikte romanın unsurları üzerinde kurgu mühendisliği yapılır.
Roman Atölyesi Hakkında Bilgi Al
Neden bazı öyküler bizi derinden etkilerken, bazıları unutulup gider? Öykü Atölyemiz, bu soruların cevabını araştırırken, sizlere “Yenilik” ve “Uyanış” kavramlarıyla yön veriyor. Bu atölye, yazdığınız öykülerin her bir detayını keşfetmenize ve içsel yazarınızı uyandırmanıza yardımcı olacak.
Atölyede, öykülerinizi yeni bir perspektiften ele alacak, kendi özgün sesinizi bulma yolunda ilerleyeceksiniz. “Yenilik”, yazılarınıza taze bir soluk getirirken; “Uyanış”, kişisel gelişiminize katkıda bulunacak. Katılımcılar, yazdıkları metinler üzerinde derinlemesine çalışarak öykülerin yapısını ve anlamını sorgulayacak.
Her öykü bir keşiftir ve bu atölye, kendi öykünüzü daha bilinçli bir şekilde yazmanız için gereken araçları sunar. Öykü yazımı becerilerinizi geliştirirken, aynı zamanda yaratıcı düşünme yeteneğinizi de güçlendirir. Kendi hikayelerinizle etkileyici dünyalar yaratmaya hazır olun.
Yazarlığın, kitapların ve yayıncılık sektörünün değişen gerçekleri biz editörler ve düzeltmenler yani bu alanın profesyonelleri için kendimizi güncelleme ve becerilerimize yenilerini ekleme gerekliliğini de beraberinde getiriyor.
Artık bir metnin sadece anlaşılır ya da kolay okunur olması yetmiyor. Her alanda olduğu gibi yayıncılıkta da kurallar yeniden yazılıyor. Artık kitap, sadece bir kitap değil. Rekabet çok çetin bir biçimde kendini hissettiriyor. O halde bizler neden daha iyi kurgulanmış ve kendini daha doğru anlatan kitaplar yapmayalım ki?
Editörlük Atölyesi Hakkında Bilgi Al
Yazmanın sanatsal üretimlerle sınırlı olmadığını hatta işin içinden sanatsal ve varoluşsal kaygıları çıkardığımızda aşırı eğlenceli bir şey olduğunu hiç deneyimlemiş miydiniz?
Uydurmaca yazı atölyesi, “Sanat sanat için midir yoksa sanat toplum için midir?” sorularıyla hiç ilgilenmez. Uydurmaca yazı atölyesi mahallenin meraklı ve haylaz çocuğudur ve o, şöyle der: “Sanatı bilmem ama yazmak, kesinlikle iyi vakit geçirmek için.”
Uydurmaca Yazı Atölyesi Hakkında Bilgi Al
Temel İmla Kuralları Hakkında Bilgi Al
Yazı Dersleri Hakkında Bilgi Al
Günümüzde birçok kurum ve şahıs, sundukları hizmet ve ürünleri çeşitli medya mecralarında tanıtıyor. Bu mecraların sayısı ise her geçen gün artıyor ve araçları değişiyor.
Dolayısıyla proje haline getirilmiş her fikir;
Kurumsal Metin Yazarlığı Hakkında Bilgi Al
Bu seminerde, romanların merkezinde yer alan kahramanların nasıl yaratılacağını, onların hikâyeler içindeki temel dinamiklerini ve karakterler arası ilişkilerin önemini ele alınır. Roman kahramanı, hikâyenin ana gövdesini oluşturan ve okuyucunun hikâyeyi takip ettiği ana karakterdir. Kahramanın fiziksel, ruhsal, psikolojik ve sosyal yönlerinin güçlü bir şekilde tasarlanması, okuyucunun hikâyeye olan ilgisini ve bağını artırır.
Seminerde, kahramanın hedefleri, arzuları ve ihtiyaçları üzerinde duruyor, bu unsurların hikâyedeki işlevlerini ve önemini tartışıyoruz. Kahramanın, karşılaştığı olaylar karşısında sergilediği irade ve aldığı kararlar, hikâyenin yönünü nasıl etkiler ya da roman kahramanının yaşadığı arayış, kavuşma ya da aydınlanma gibi evrelerin, romana nasıl derinlik katar?
Katılımcılar bu seminerde, kendi roman karakterlerini yaratırken bu temel prensipleri nasıl uygulayacaklarını öğrenir ve etkileyici karakter kadroları oluşturmanın çeşitli yollarıyla tanışırlar.
Kahramanın yolculuğu, değişim ve sınanma sürecidir. Bu seminerde, kahramanın evrimini, zorluklar karşısında nasıl dönüştüğünü ve bu sürecin hikâyelerimizde nasıl yankılandığını fark ederiz.
Robert McKee “Her hikâye kahramanı için bir tekamül alanıdır,” der. Gerçek yaşamda olduğu gibi, kurgusal dünyalarda da kahramanlar, yaşamın dalgalarıyla sürekli olarak şekillenir.
Katılımcıların, kahramanın kendiyle bütünleşme yolculuğunu derinlemesine incelemesini ve kendi yazılarında bu dinamikleri nasıl kullanabileceklerini öğrenmelerini hedefleyen bu seminer, kahramanın yolculuğunun hem kişisel hem de kurgusal anlatılarda nasıl sonsuz bir döngüye sahip olduğunu göstermek için tasarlanmıştır.
“İyi fikir, yılanı deliğinden çıkarır!”
8 HAFTA / 24 SAAT
Günümüzün rekabet dolu pazarında, etkili iletişim ve yaratıcı yaklaşımların önemi hiç olmadığı kadar büyük. Reklam dünyasında başarılı olmak için ihtiyacınız olan becerileri edinmek ve geliştirmek için Reklam/Metin Yazarı ve Eğitmen Betül Şükür anlatımıyla “Reklam Yazımı ve Metin Yazarlığı Atölyesi” başlıyor.
Reklam Yazımı ve Metin Yazarlığı Atölyesi Hakkında Bilgi Al