Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Editörlük Atölyesi İçin Ne Dediler?

Akademi’nin yeni sezon programı belli oldu. Roman, editörlük ve gündüz dersleriyle devam eden program, yıl içerisinde pek çok farklı başlıkla yazı yolcularını ağırlayacak. Güncel atölyeleri incelemek ve satın almak için dükkan sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

✅ NE DEDİLER?

Yaprak Çetinkaya-Gazeteci: 
Uzakta, ulaşılmaz, zor görünen, ben yapaman dedirten işlerin aslında kolaylıkla yapılabildiğini, tatlılıkla anlatılabildiğini, rahatlıkla öğrenilebildiğini, editörlüğün sadece çokça gizemli az sayıda insan tarafından yapılabilen bir iş olmadığını, diğer yandan da iyi bir editör olmanın olmazsa olmazları olduğunu, bu işin saygı, çalışkanlık, özen ve zaman istediğini fark etmek, kendinize henüz açığa çıkmamış potansiyele dokunmayı ve yapabiliyormuşum demeyi istiyorsanız doğru yerdesiniz.

Ceren Taştan: 
Kurumsal İletişim: “Editör ne iş yapar? Peki, yazar kimdir? Kurgu danışmanlığı nedir? Bir metnin olmazsa olmazları nelerdir? Bir yazı fikri nasıl kitaba dönüşür” gibi soruları merak ediyorsanız, elinize aldığınız bir kitabı içindekiler kısmından kapak tasarımına kadar incelemeyi seviyorsanız ve elbette iflah olmaz bir okursanız, bu atölyeye mutlaka katılmanızı öneririm. Editörlük Atölyesi’nde Serda Hocamızla birlikte haftalar boyunca metnin evrenine bir editörün gözünden bakmayı, metnin sesini duymayı, bir fikri projelendirmeyi, doğru sorularla yazarlara danışmanlık yapmayı, metin dışı öğeleri ve kullanım alanlarını, üslubun önemini, farklı edebi türlerde nelere dikkat edilmesi gerektiğini gerçek metinler üzerinden ilerleyerek uygulamalı olarak işledik. Şimdi yolun başında bir editör adayı olarak ilk projem üzerinde çalışıyorum. Bize rehber olup yolumuzu aydınlatan Serda Hocama tekrar teşekkür ederim 😊

Meltem Ertem – Bankacı:
Çok uluslu kurumsal şirketlerde üst düzey yöneticilikle geçen 30 senelik çalışma hayatım boyunca hep bir yanda, bir gün dil ve edebiyata ilişkin odağımı besleme hedefim oldu benim…

Aktif iş hayatını bıraktıktan sonra yüreğimin beni alıp götürmesini istediğim ve o zamana kadarki ezberimden farklı ama tam da bana iyi geleceğini umduğum bu alandaki arayışımda Serda Kranda Akademi önüme bir mucize gibi geldi. Nereden nasıl başlarım dediğim o anda Serda’nın editörlük atölyesi hem işi ve sektörü dolu dolu öğrendiğim hem çok keyifli vakit geçirdiğim hem de benzer varoluşlardaki çok güzel insanlarla şahane dostluklar kurup sosyalleştiğim unutulmaz bir deneyim oldu benim için. Üstelik bu eğitimi almanın en güzel yanı Serda’nın sadece işi öğretmekle kalmayıp sonrasında koluma girerek beni destekleyip fiilen sektörle tanıştırması oldu. Sonrasında Öykü Atölyesi’nde sürdürdüğüm asistanlık tecrübesi ile yazar adaylarıyla tanışmak ve kendi potansiyelimi kullanarak orada yapılan çalışmaların seviyesini yükseltme becerimi birebir yaşamak eşsiz bir deneyim oldu. Yeni başlangıçlar yapmak isteyenler eminim çok iyi anlayacaktır beni, bu paha biçilmez bir durum.

Editörlük, okumayı ve detayla uğraşmayı sevenler için hakikaten çok zevkli bir alan. Ancak çok emek yoğun ve yorucu bir iş açıkçası. Bazen tek bir sayfanın editi araştırmalarıyla birlikte 1 hafta sürebiliyor. Hatta mükemmeliyetçiyseniz hiç bitirmeyebilirsiniz bile… Şaka bir yana bu söylediğim işin sanat kısmı. Bir de zanaat ve ticaret kısmı var ki onlar da editörlüğün diğer parçaları.

Ben çok severek yapıyor, yazı çizi ile hayatını zenginleştirmek isteyen herkese bu atölyeyi tüm kalbimle öneriyorum.

Pınar Uysal – Yazar: 
Kendisini tanımam roman atölyesi ile olmuştu. Zamanlama olarak tam üç yıl önceye denk geliyor. Daha önce katıldığım atölyelerde edindiğim tecrübelerden bu kadar farklı olacağını tahmin etmemiştim. Roman atölyesine bir kadın girdi. İsmi Serda kendini nasıl nahif tanıtıyor, konuşması bir o kadar pozitif. Yazma serüvenim onun ışığında çıkan kitaplarımla devam ederken bir editörlük atölyesi olduğu haberini duymak ayrı bir heyecandı. Dedim, Serda o tatlı anlatımı ile heybeme kim bilir neler katar? Gerçekten öyle oldu. Hiçbir bilgisini sakınmadan, saklamadan, egosu olmadan, her soruya netlikle cevap vermesi bir yana, editör olmak adına daha iyi yol almak için gösterdiği desteği atölye bittikten sonra da devam etti. Ve hala yaptığım işte desteğini, elini üstümden çekmeden… Serda iyi ki var. Yolumu editörlük atölyen sayesinde aydınlattığın için teşekkürler.

Sinem Gündem – Editör- Muhabir:
Serda ile ilk olarak açtığı roman atölyesinde bir araya geldim. İnsana huzur veren sesi, sorulan her soruyu özenle yanıtlayışı, roman yazmayı, editörlüğü, öyküyü anlatmayı kendine dert edinişi benim açımdan çok değerli. Yaklaşık 3 yıldır hiç peşini bırakmadım. Bilgisini paylaşmakta inanılmaz derecede cömert bir öğretmen. Entelektüel birikimi muazzam. Eğer özellikle editörlük konusunda uzmanlaşmak ve kitap dünyasına adım atmak isteyen varsa hiç durmasın onun atölyelerinden birine yazılsın. Serda’yı tanımak, iş yapış şekline ve öğretişine şahit olmak da çok güzel bir deneyim. En yakınlarıma zaten hep söylüyorum, bir hoca, dost, mentor arıyorsanız onun atölyelerinden birine başlamalısınız. Serda o kadar ayrıcalıklı ki size de kendinizi ayrıcalıklı ve şanslı hissettiren bir hoca. Kendisinden kitaplarla ve editörlükle ilgili çok şey öğrendim.

Sena Özkan – İçerik Üreticisi: 
Kendime karşı hissettiğim şüpheleri ortadan kaldıran, her soruya cevap veren, bildiklerini keyifle anlatıp öğreten, editörlük ve sektörle ilgili kıymetli bilgiler paylaşan canım Serda hocanın samimi ve akıcı anlatımıyla editörlüğü bir kez daha seviyorsunuz. O yüzden iyi ki♥️

Aslı Yirsutimur – Koç, Edebiyat Öğrenmeni: 
Serda Kranda ile Yaratıcı Yazarlık Atölyesi ile tanıştım ve ardından hiçbir eğitimi kaçırmadım 😊 Atölyelerin hepsi hem bilgi hem uygulama açısından oldukça öğretici ve zengin. Yazar, editör ve koçluk kimliklerini ustaca harmanladığı içerikleri var.  💎 İyi ki tanışmışız Serda! Sayende hayalim olan işe adım adım yaklaştım ve sonunda başladım. 💞

Damla Karakuş – Gazeteci, Yazar: 
Serda Kranda ile Editörlük Atölyesi’ne katılacaksanız bir editörlük atölyesinden çok daha fazlasıyla karşılaşmaya hazır olmak gerekiyor. Samimi bir sohbet akışı içinde Serda Hoca’nın emek emek hazırladığı sunumları takip etmek, anlatımını dinlemek çok zevkli. Editör olmak amaçlarınızdan biri ise doğru atölyedesiniz. Atölye boyunca bunu hissetmek bana çok iyi geldi. İnsanın gerçekten doğru yerde olduğunu hissetmesi gibisi yok. Bunun yanında bu atölyenin en sevdiğim yanı, soracak çok sorumun olmasıydı. Her ders sonrası ödevler, çalışmalar hep yeni sorular doğuruyordu. Gerçek bir kitap okuru soru sormanın değerini bilir. Serda’yla bir atölyeyi tamamladığınızda sorularınıza cevaplar bulduğunuzu göreceksiniz. Dahası o, sizi bu yolculukta atölye bitse de hiç yalnız bırakmayacak. Atölyeyi keşfedeceklere keyifli dersler dilerim.🍍

Büşra Yabanigül, Yazar: 
Şimdiye kadar pek çok eğitime katıldım. Ancak Serda Hocamla her seferinde iyi ki tanışmışım, yollarımız kesişmiş diyorum. Bilgisini, tecrübesini cömertçe, samimi bir şekilde öğrencileriyle paylaşan, onları kollayan Serda hocama çok teşekkür ediyorum. Alanla ilgili aklınıza takılan ne varsa öğreniyorsunuz. Hocanız olarak yolunuzu en iyi şekilde öğrenmeye devam ederek yürümenizi sağlıyor.  Eğitimi aldığımdan bu yana alandan kopmadım, kopmak da istemedim. Bu süreçte hep desteğini hissettim. İyi ki tanımışım sizi.